Széki-tó: kistérségi találkozó

Tallózó

A Széki-tónál adtak az idén is randevút egymásnak a kistérség önkormányzati képviselői szeptember 24-én. A rendezvényen az iszapkatasztrófát követően újrarendeződött kistérség, az év elején alakult Somló Környéke Többcélú Kistérségi Társulás tagjaként vettek részt falvaink elöljárói. A kötetlen keretek között megrendezett horgász- és főzőverseny eredményére méltán lehetünk büszkék.

A térségi nap délelőttje a horgászok és alkalmi szakácsok ténykedésével, majd megmérettetésével telt. A főzőverseny nem egyszerűen ételkóstolásból állt, vizsgálták a főzőhelyet az előkészítést, a menüsort, és a vendéglátást is. A főzőversenyben Nagyalásony, a horgászversenyben Dabrony szerezte meg az első helyet.

Az eredmények a következők:

Főzőverseny:
I. Nagyalásony
II. Kisberzseny
III. Somlószőlős
Különdíj: Tüskevár

Horgászverseny:
I. Dabrony
II. Egeralja
III. Tüskevár
Különdíj: Veszprém Megyei Önkormányzat

A részvevők délután már a megérkező a veterán autósok és motorosok járgányaiban gyönyörködhettek, a zenei csemegéről pedig Beck András, az X-faktor felfedezettje gondoskodott.

A rendezvény célja a térségi összetartozás erősítése volt. A térségben történtek után az összefogás szép példáját mutatták a környékbeli községek, és a rendezvény a kötetlen együttlét segítségével ennek további összekovácsolását szolgálta. A rendezvény fővédnöke dr. Muhoray Árpád pv. vezérőrnagy és Ékes József országgyűlési képviselő, fő támogatója a a Somló-Marcalmente-Bakonyalja Leader Egyesület.

Forrás: http://www.devecser.hu/hirek_informaciok/

 
IWIW megosztásFacebookTwitter

Csak regisztrált tagok szólhatnak hozzá!

Kereső

Legfrissebb fotók

Galéria

Belépés

Most Online

Nincs

Regisztráltak

Statisztika

Regisztrált tagok : 14686
Utoljára regisztrált : apisycuj
Ma : 0 új regisztrált
A héten : 0 új regisztrált
A hónapban : 0 új regisztrált

Kapcsolat