Vigyázzunk értékeinkre

Sziréna

A gépjárművek utasterében hagyott értéktárgyak fokozott veszélynek vannak kitéve, szinte csábítják a gépkocsi feltörésére szakosodott bűnözőket. Minden gépjárművezető válhat ilyen jellegű bűncselekmény áldozatává, ha elmulasztja a kellő körültekintést!

 

A gépkocsi feltörések megelőzése érdekében fogadja meg tanácsunkat:

-        Az autóból minden értéket, a gépkocsi okmányait és egyéb személyes iratokat vegye magához! A nagyobb értéktárgyakat a gépkocsi csomagtartójába zárja el, bár az sem értékmegőrző, de legalább nem látható, ezért nem jelenthet csábítást a tolvajnak.

-       Készpénzt, mobiltelefont, kézitáskát, fényképezőgépet, videokamerát semmilyen körülmények között ne hagyjon az utastérben vagy a kesztyűtartóban, még akkor sem, ha csak pár percre "ugrik be" valahova! Az autót lehetőség szerint kivilágított, szem előtt lévő vagy őrzött parkolóhelyen állítsa le! Minden esetben, ha elhagyja az autót, húzza fel az ablakokat és zárja be gépkocsi ajtóit! Bevásárlóközpontok és más forgalmas üzletek parkolóiban még a csomagtartóba való pakolás idején is tartsa zárva az utasteret!

-        Az autó biztonsági rendszereit rendszeresen használja!

Gépkocsi feltörés esetén ne nyúljon a járműhöz, haladéktalanul értesítse a Rendőrséget a 107-es vagy 112-es segélyhívó telefonszámokon!

Ajkai Rendőrkapitányság

 
IWIW megosztásFacebookTwitter

Csak regisztrált tagok szólhatnak hozzá!

Kereső

Legfrissebb fotók

Galéria

Belépés

Most Online

Nincs

Regisztráltak

Statisztika

Regisztrált tagok : 14686
Utoljára regisztrált : apisycuj
Ma : 0 új regisztrált
A héten : 0 új regisztrált
A hónapban : 0 új regisztrált

Kapcsolat