Polgárőr közgyűlés

Sziréna

A nagyalásonyi Polgárőr- és Sportegyesület február 10-én tartotta meg évi rendes közgyűlését.

 

A rendőrség képviseletében először köszönthettük Gerecs István rendőr alezredest, a Devecseri Rendőrőrs parancsnokát és Kozma Krisztián főtörzsőrmestert, aki a napokban költözött falunkba és mostantól ő látja el a körzeti megbízotti teendőket. Elfogadta meghívásunkat a Veszprém Megyei Polgárőrségek Szövetsége képviseletében Kristóf János régióvezető és Csongrádi Endre önkormányzati képviselő is. Az egyesület tagjai is szép számmal jelentek meg, így nem volt akadálya a pontos kezdésnek.

A jelenlévők köszöntése után a tavalyi évi szakmai beszámoló hangzott el. Ebből kiderült, hogy a tagok a tavalyi évben szabadidejük rovására több mint 1300 órát dolgoztak a település biztonságáért. Az egyesület sokrétű munkáját mutatja, hogy a bűnmegelőzésen kívül környezetvédelmi, ifjúságnevelő, és idősügyi feladatokat is elláttunk. Ezenkívül saját rendezvényeket is tartottunk és iskolás gyermekeinkkel eredményesen szerepeltünk a Bozsik program keretében rendezett kispályás labdarúgó tornákon is.

A beszámoló után Gerecs István rendőr alezredes köszöntötte a közgyűlést. Tájékoztatójában elmondta, hogy településünkön tavaly mindössze négy kisebb bűncselekmény történt, melynek elkövetőit sikerült felderíteni. Reményét fejezte ki, hogy a továbbiakban is szoros együttműködés lesz a rendőrség és polgárőrség között, majd megköszönte az egyesületi tagok tavalyi eredményes munkáját.

Ezután Kozma Krisztián körzeti megbízott mutatkozott be. Elmondta, hogy nagy örömmel érkezett a településünkre és munkája elvégzéséhez számít a helyi polgárőrség segítségére is.

A közgyűlés a gazdasági beszámolóval folytatódott. A Veszprém Megyei Polgárőrségek Szövetsége pályázatain sikerült elnyerni 213 ezer forintot, melyből a gépkocsival ellátott szolgálatok üzemanyag-költségét finanszíroztuk és vettünk két új szolgálati kerékpárt is.

A személyi jövedelemadó 1 %-ának felajánlásából is jelentős összeg folyt be a kasszába és a helyi önkormányzat, mint minden évben, hozzájárult eredményeink eléréséhez.

Csöngei Gábor polgármester a képviselő-testület nevében ígéretet tett az egyesület további támogatására.

Kristóf János hozzászólásában elemezte a polgárőrség jelenlegi helyzetét és tájékoztatót tartott a jövőben adódó lehetőségekről és az ezekhez kapcsolódó feladatokról. Elmondta, hogy egyesületünk régóta az egyik legjobban működő szervezet a régióban.

A beszámolók és a feladattervek elfogadása után a közgyűlés véget ért.

Szücs Tamás
egyesületi elnök

Fotók: Sörös Ferenc


 
IWIW megosztásFacebookTwitter

Csak regisztrált tagok szólhatnak hozzá!

Kereső

Legfrissebb fotók

Galéria

Belépés

Most Online

Nincs

Regisztráltak

Statisztika

Regisztrált tagok : 14686
Utoljára regisztrált : apisycuj
Ma : 0 új regisztrált
A héten : 0 új regisztrált
A hónapban : 0 új regisztrált

Kapcsolat