Pulyka-ügy: börtönbüntetés

Sziréna

Dabrony - Közel négyezer pulyka pusztult el egy felelőtlen férfi miatt, akit a bíróság jogerősen börtönbüntetésre ítélt.

 

A dabronyi telepre - melyet a férfi vezetett - 2009. május elején 6500 előnevelt állat érkezett. A 31 éves vádlott a szállítmányt annak ellenére átvette, hogy a telepen díjtartozás miatt hetek óta nem volt áram, így nem tudták az épületet szellőztetni és nem volt megfelelő a takarmány- és ivóvízellátás sem állapította meg a bíróság. A következő hónapban a tömeges elhullás miatt a telepvezető már nem gyűjtötte össze az elhullott állatokat az élők közül, hanem csak ráalmozott a tetemekre. 

A súlyos problémáról sem az állatorvost, sem a szállítót nem értesítette, a telepen történő ellenőrzést meghiúsította. Felelőtlen bánásmódja miatt 3759 pulyka pusztult el, amivel 9,5 millió forintos kárt okozott. A  zrt.-től kapott nevelőtápból engedély nélkül 500 kilót ismeretlen személynek eladott 42 ezer forintért. A vádlott egy salgótarjáni férfitől vitaminkészítményeket rendelt, de a 936 ezer forintos számlát nem egyenlítette ki, amire utólag kötelezte a bíróság.

A telepvezetőt a Veszprémi Törvényszék állatkínzás valamint folytatólagosan elkövetett sikkasztás miatt jogerősen két év négy hónap börtönbüntetésre ítélte, de ennek felét három évre felfüggesztette.

Mátételki András

Forrás: http://naplo-online.hu/fooldal-bunugyek_balesetek/20120124_pulyka_ugy


 
IWIW megosztásFacebookTwitter

Csak regisztrált tagok szólhatnak hozzá!

Kereső

Legfrissebb fotók

Galéria

Belépés

Most Online

Nincs

Regisztráltak

Statisztika

Regisztrált tagok : 14686
Utoljára regisztrált : apisycuj
Ma : 0 új regisztrált
A héten : 0 új regisztrált
A hónapban : 0 új regisztrált

Kapcsolat