Polgárőr nap 2011

Sziréna

A Polgárőr és Sport Egyesület június 18-án tartotta a hagyományos polgárőr napot. A tavalyi, jól sikerült rendezvény után nem volt kérdés, hogy ismét Pápasalamonba megyünk.

Kiss Józsefné, Marika néni nagy szeretettel fogadott bennünket a tavalyihoz hasonlóan.

Kiváló idő és gyönyörű környezet adta meg az alaphangulatot. Nagy örömömre az idén sok családtag kísérte el a polgárőröket, így közel ötvenen ünnepelhettünk.

A délelőtt kellemes beszélgetéssel telt, és Polgárné Vera, valamint Nyámándi Gábor jóvoltából az ebédnek való is bekerült a bográcsokba. Reggelire szalonnát sütöttünk, amit friss kenyérrel és hagymával fogyasztottunk el.

A legtöbb polgárőr szabadidejében szívesen horgászik, ezért az nem is volt kérdés, hogy legtöbben a horgásztavat választották a kikapcsolódás helyszínéül. Sok halat sikerült fogni, voltak szép példányok is. Azt már nem is kell külön mondani, hogy a horgászversenyt ismételten Vida Attila nyerte. Sokáig úgy tűnt, hogy a legnagyobb kifogott hal is az övé lesz, de a délután folyamán Nyárs Martinnak még nagyobb ponty akadt a horgára. A hozzáértők állítása szerint öt kiló feletti volt a hal. Szinte nem is volt olyan horgász, aki ne fogott volna valamit.
Gratulálunk minden résztvevőnek, különösen a győzteseknek!

Azok a gyerekek, akik nem horgásztak, szellemi vetélkedővel üthették el az időt.

A finom ebéd után délután megérkezett örökös zenészünk a Randi együttes. A hangszer előkerülése után gyorsan fokozódott a hangulat, nagyon sokan táncoltak, még többen énekeltek Robiékkal együtt.
A délutánt színessé tette a Crystal Country Club műsora. Ők sem véletlenül kerültek oda, hiszen szinte valamennyien polgárőrök, vagy polgárőr feleségek. Néhány bátrabb társunk is csatlakozott hozzájuk a páros táncok alkalmával.

 

Az ünneplés estig tartott, bátran állíthatom, hogy aki ott volt, remekül érezte magát.
Már most elhatároztuk, hogy jövőre ismét ellátogatunk a pápasalamoni horgásztóhoz.

Cikk és fotók: Szücs Tamás

NagyOn TV: Polgárőrnap 2011 videói


Nyámándi Gaben őzpörköltje

Hozzávalók:
5 kg vegyes őzhús(csontos hús is!)
5 fej vöröshagyma
2-3 gerezd fokhagyma
5 db paradicsom
2 db zöldpaprika (egy kevés erős is)
Só, bors, pirospaprika
15-20 szem frissen összetört borókabogyó
1 kávéskanál kakukkfű és őrölt kömény
2 evőkanál áfonyadzsem
1/2 liter vörösbor
1 feles pálinka (szilva)

Elkészítés:
Zsíron (most olajon sikerült) üvegesre párolom a hagymát. Hozzáteszem a feldarabolt paradicsomot, paprikát. Ha a paradicsom már szétesik, beleteszem a felkockázott húst, a sót és a pirospaprikát. Felöntöm 2 dl borral és ugyanennyi vízzel, majd összerázogatom. Ha levet kezd engedni, mehet bele a pálinka és a fűszerek a zúzott fokhagymával. Amikor már majdnem puha, beleteszem a maradék bort és az áfonyadzsemet. Még egy negyedóra és kész a pikáns őzpörkölt!
 
IWIW megosztásFacebookTwitter

Csak regisztrált tagok szólhatnak hozzá!

Kereső

Legfrissebb fotók

Galéria

Belépés

Most Online

Nincs

Regisztráltak

Statisztika

Regisztrált tagok : 14686
Utoljára regisztrált : apisycuj
Ma : 0 új regisztrált
A héten : 0 új regisztrált
A hónapban : 0 új regisztrált

Kapcsolat