Pincétől a padlásig - tanácsok, hogyan éljünk zölden

Magazin

Akár kertes házban, akár tömblakásban, panelban, vagy műemlékvédelem alatt álló épületben élünk sokszor felmerül bennünk a kérdés: mit tehetnénk még, hogy életmódunk zöldebbé váljon? Gyakorlati tanácsokat, tapasztalati beszámolókat kaphatunk egy KEOP projekt keretében elkészült ismeretterjesztő filmek és a hamarosan elkészülő „Pincétől a padlásig” kiadványból, melyek a Csalán Egyesület és partnerszervezetei jóvoltából régiós szinten kerülnek terjesztésre.

 

A projekt egyik fő célja, hogy mindenkiben tudatosítsa, ő is tehet az éghajlatváltozás mérsékléséért, és ez nem nyűg, hanem örömet okoz, sőt, takarékosabb életvitelt eredményez. Ha épp építkezésbe kezdünk, természetesen több a lehetőségünk, mert építhetünk akár passzív házat, vagy ötleteket gyűjthetünk az esztergomi ökotechnikai bemutató házban, de a lehetőségink akkor is adottak, ha meglévő otthonunkat, életvitelünket szeretnék tudatosabbá, fenntarthatóbbá tenni.

„A filmek és a kiadvány összeállításakor törekedtünk arra, hogy minden élethelyzetben, minden lakhatási körülmények között hasznos és könnyen megvalósítható ötleteket, tanácsokat adjanak. Kiemelt terület például a sokszor mellőzött társasházi és műemléki épületek lehetőségeit bemutató rész. Hiszen ekkor is használhatunk környezetbarát tisztítószereket, vásárolhatunk tudatosan és helyben, komposztálhatunk közösen a többi lakóval”. – mondta el Horváth Zoltán, a kiadványt szerkesztő Esztergomi Környezetkultúra Egyesület elnöke.

„Nagy erénye az elkészült filmeknek és kiadványnak, hogy négy környezeti tanácsadó iroda, azaz a Csalán Egyesület (www.csalan.hu), az Esztergomi Környezetkultúra Egyesület (www.ekoku.hu), a Gaja Egyesület (www.gajaegyesulet.hu) és a Nők a Balatonért Egyesület (www.nabe.hu) egymást erősítő tapasztalatait építi be, foglalja magába. - nyilatkozta Kiss Renáta, a régiós projekt vezetője.

„A KEOP projekt az év végéig tart, de környezeti tanácsadó irodáink a kibővített szolgáltatásokkal (például ökoauditálással, hőkamerás felvételek készítésével, kölcsönözhető eszközökkel, könyvekkel, oktatócsomagokkal) továbbra is várják a lakosságot, mindemellett környezeti tanácsadóink is várják a környezetvédelemmel kapcsolatos kérdéseket, bejelentéseket.” – tette hozzá a programvezető.

A pincétől a padlásig végigjárva tehát az otthonainkat könnyebben megtalálhatjuk azokat az apró, de hatásos eszközöket, amelyek a fenntarthatóbb jövő, gyermekeink zöldebb életének irányába visz.

A projekttel kapcsolatban további információ kérhető:
Kiss Renáta, Csalán Egyesület – Ezt a címet a spamrobotok ellen védjük. Engedélyezze a Javascript használatát, hogy megtekinthesse. , 06/88/578 390, 06/30/701 46 22

Kapcsolódó link:
Filmjeink
 
IWIW megosztásFacebookTwitter

Csak regisztrált tagok szólhatnak hozzá!

Kereső

Legfrissebb fotók

Galéria

Belépés

Most Online

Nincs

Regisztráltak

Statisztika

Regisztrált tagok : 14686
Utoljára regisztrált : apisycuj
Ma : 0 új regisztrált
A héten : 0 új regisztrált
A hónapban : 0 új regisztrált

Kapcsolat