Dabronyban járt a Mikulás

Magazin

A nevezetes napon – december 6-án – ismét ellátogatott hozzánk a Mikulás. Az öreg nagyszakállú, mint minden évben, a faluházba invitálta az itt lakó gyerekeket egy kis közös ünneplésre. Össze is gyűltek szépen és izgatottan várták a Mikulás bácsit.

 

Stubán Ferenc polgármester köszöntője után. a kicsik kedves énekekkel várták a Mikulás bácsit, aki nem is késett sokáig. Idős korát meghazudtoló fürgeséggel érkezett. Szerencsére, nem jött üres kézzel, puttonyában hozta magával a várva várt ajándékokat is, amit aztán a krampusz segédletével kiosztott. Néhányan nagy érdeklődéssel, bátran, mások kicsit megszeppenve vették át tőle jóságuk jutalmát, a jól megérdemelt csomagot. Majd köszönetképpen verssel kedveskedtek a Mikulásnak, bizonyítva ezzel is, hogy nálunk csupa okos, rendes, jó gyerekkel találkozhatott.

Tetszett is ez a Mikulásnak és krampuszának, de mivel ezen a napon még temérdek dolog várt rájuk, így nem időzhettek sokáig. Rövidesen elbúcsúztak, de megígérték, hogy jövőre ismét ellátogatnak hozzánk.


Cikk: Szakálné Berkes Erika
Képek: Vidáné Kovács Katalin


 
IWIW megosztásFacebookTwitter

Csak regisztrált tagok szólhatnak hozzá!

Kereső

Legfrissebb fotók

Galéria

Belépés

Most Online

Nincs

Regisztráltak

Statisztika

Regisztrált tagok : 14686
Utoljára regisztrált : apisycuj
Ma : 0 új regisztrált
A héten : 0 új regisztrált
A hónapban : 0 új regisztrált

Kapcsolat