Halloween... Vigyázz, Nagyalásony, jövünk!

Magazin

A címben olvasható fenyegetés a Facebookon volt olvasható. És aztán jöttek. Jöttek, és ahol csak megjelentek, az első döbbenetet követően nagy sikert arattak. Halloween köszöntő volt Nagyalásonyban.

- Hogy is volt ez? - Kérdeztük Kálmán Krisztinát, az akció egyik résztvevőjét.
 - Valóban én voltam az ötletgazda. Amikor felvetettem az ismerősöknek, hogy jelmezbe öltözve járnánk a falut, ez mindenkinek elsőre megtetszett. Anya egyébként is kölcsönzött egy jelmezt halloween partyra. Összebeszéltünk, beöltözködtünk és elindultunk.

- Mi volt a jelmez?
- Úgy volt, hogy mindannyian boszorkányok leszünk feketére festett szemekkel, tépett hajjal és bibircsókkal. Miközben hiányosra festettem a fogam, jöttek az ötletek. Én boszorkány lettem, és ehhez hatásfokozónak fehérre kentük az arcom. Móni zöld zombivá, Bianka ördöggé vált és Imit is kifestettük. A sminkeket az internetről néztük le, és nagyon élveztük a készülődést.

Jelmezben (Fotó: Szücs Tamásné)

- Merre indultatok el?
- Ismerősökhöz, családtagokhoz mentünk. Legtöbben tudtak róla, de közben ajánlották, hogy csengessünk be másokhoz is. Jópofának találtuk, mindenhol örömmel fogadtak bennünket és tetszett a versünk is. A művelődési ház klubjában is meglepetést keltettünk, hiszen hirtelen robbantunk be és kiabáltunk, a tv szobában még kellő sötét is volt hozzá.

- Mit szóltak az utcán, akikkel szembetalálkoztatok?
- Megdöbbentek nagyon, mert Michael Jackson, Thriller című zombis jelenetét imitáltuk ilyenkor, a barátnőket persze ijesztgettük, az autósoknak pedig integettünk, ők is visszaintegettek és dudáltak nekünk.

- Azért ennek az ötletnek volt valami előzménye is. Jól gondolom?
- Igen. Nemrégiben Németországban dolgoztam. Ott ez szokás, beöltöznek, verseket mondanak és a résztvevő gyerekeknek külön csomagot készítenek cukorkákkal, csokoládéval. Én is elmentem a gyerekekkel és közben sok más hasonló szerzettel is találkoztunk. Megtetszett, mert vidáman, felszabadultan töltöttük el az estét.

- Itthon találkoztál már ilyesmivel?
- Igen. Csóti ismerőseim szoktak Halloween bulit rendezni. Ők komolyabb sminkeket használnak, és a díszítést is a hangulathoz igazítják. Pl. ilyenek a falon piros tenyérnyomok, mintha valaki végigkente volna a falat. Sajnos személyesen még nem vettem rajta részt, csak az elbeszéléseikből tudom és a képeket láttam, de ez példa arra, hogy – bár kisebb körökben, – azért itthon is ünneplik.

- Ez az este egyszeri alkalom volt, vagy hagyományt teremtve folytatjátok?
- Jövőre is tervben van. Ha megcsináljuk, akkor több gyereket is szeretnék magammal vinni. Olyanokat, akiknek tetszett és kedvet éreznek hozzá.

Együtt az áldozatokkal (Fotó: Czigler Lászlóné)

A versike

Tök, tök, sárga tök
Halloween-re mit főztök?

Kígyót, békát, csontvázakat,
Mindenféle bogarakat.

Tök, tök, kicsi tök,
Ugye hozzánk eljöttök?

Elmegyünk, elmegyünk,
Ajtódon becsengetünk.
Megtréfálunk, cukrot kérünk,
Aztán gyorsan odébb lépünk.

Tök, tök, csúnya tök,
Jobb lesz, hogyha nem jöttök!
Cukrot, csokit mi is várunk,
Házról-házra körbejárunk.
Sörösné Kolonics Erzsébet

Kapcsolódó link:


 
IWIW megosztásFacebookTwitter

Csak regisztrált tagok szólhatnak hozzá!

Kereső

Legfrissebb fotók

Galéria

Belépés

Most Online

Nincs

Regisztráltak

Statisztika

Regisztrált tagok : 14686
Utoljára regisztrált : apisycuj
Ma : 0 új regisztrált
A héten : 0 új regisztrált
A hónapban : 0 új regisztrált

Kapcsolat