A Napsugár Tánccsoport

Kultúra

Éppen két éve, 2009. szeptemberében alakult a Kinizsi iskola tanulóiból a Napsugár Tánccsoport. A csoport vezetője Pósné Kiss Marietta, aki az ötletadó és egyben a csoport vezetője mutatja be a tánccsoportot.

 

A Napsugár Tánccsoport létrehozásának ötlete a nevemhez fűződik, ugyanakkor teljes körű működéséhez hozzájárul kolleganőm, Szabó Nikolett munkája is. Az első felmérés alapján a diáklányok kitűnő örömmel, lelkesedéssel fogadták el a felvetésemet. A névválasztást szavazással döntöttük el, a választás a Napsugár elnevezésre esett, így azóta ezen a néven ragyognak a lányok.


Három év alatt a „Napsugarak” több alkalommal vettek részt különböző rendezvényeken, ahol mindig nagy sikert arattak a közönség köreiben. A csoport jelenlegi létszáma tíz fő, név szerint Csöngei Abigél, Farkas Fruzsina, Fodor Ditta, Karner Lúcia, László Kitti, Maráczi Martina, Nagy Eszter, Németh Eszter, Tóth Bianka és Varga Fanni.

Idén elsőként július 7-ére kaptak meghívást a pápai Nagycsaládosok Egyesülete által szervezendő családi napra, ahol ismét büszkék lehettünk rájuk, s egy újabb emléklap tulajdonosai lettek a lányok! E napon már az új egyenruhájukban pompáztak, melynek elkészítése Molnárné Nagy Anikó nevéhez fűződik, aki egy hét alatt odaadó hozzáállásával, fáradhatatlan munkájával és családtagjainak bevonásával elkészítette ezeket a ruhadarabokat. A július 28-i somlóvecsei falunapra már újabb koreográfiákkal készültünk. Volt többek közt a repertoárban: hastánc, esernyőtánc, kalapostánc, modern discotánc … További fellépéseink a somlószőlősi, a dabronyi- és nagyalásonyi falunapokon voltak a rendezvények szervezőinek jóvoltából.


Munkánkat segíti Ilonka néni, aki szabadidejében mindig rendelkezésünkre állt a táncpróbák során, és a szülők, akik gyermekeik boldogságáért mindent megtettek.

Bízunk benne, hogy ebben a tanévben is tovább ragyoghatnak a lányok!

Pósné Kiss Marietta


 
IWIW megosztásFacebookTwitter

Csak regisztrált tagok szólhatnak hozzá!

Kereső

Legfrissebb fotók

Galéria

Belépés

Most Online

Nincs

Regisztráltak

Statisztika

Regisztrált tagok : 14686
Utoljára regisztrált : apisycuj
Ma : 0 új regisztrált
A héten : 0 új regisztrált
A hónapban : 0 új regisztrált

Kapcsolat