Vid büszkesége: az írónő sikere

Kultúra

N. Péntek Zsófia írása legutóbb a Pannon Lapok Társasága gondozásában megjelent Mesék könyve című kötetében jelent meg. A meseíró pályázatra – melyet a nyár folyamán hirdettek meg – több mint 700 pályamű érkezett, melyből 57 történet került az illusztrációként színes gyermekrajzokat tartalmazó mesekönyvbe. Az írónő tiszteletpéldányát Barták Pétertől, a Napló főszerkesztőjétől Mikulás napján vette át.

 

N. Péntek Zsófia 2011-ben szép sikereket könyvelhet el, hiszen a Mese, mese, mátka... című Csukás István 75. születésnapjára kiírt országos meseíró pályázaton A Somlói manó ajándéka című meséjével – melyet újságunk 1. számában is olvashatnak – az első díjat érdemelte. A Terézanyu Klub Első szerelem című pályázatának fődíját – melyet Rácz Zsuzsa, a Terézanyu-könyvek szerzőjétől vehetett át – szintén idén kapta meg.

Zsófia nagyon aktív, köztünk volt Nagyalásony Online a falunapon megtartott első születésnapján, ahol eddig megjelent könyveit dedikálta, szeptember végén pedig a Kinizsi Pál Általános Iskolában a népmese napja alkalmából tartott mese délelőttöt. Ide sem érkezett üres kézzel, elhozta magával a könyvtár részére a meseíró pályázatra készült Az én mesém című könyvet, melyben a díjnyertes mesét is olvashatják a gyerekek.

Legutóbb december elején a II. Karácsonyi mézeskalácssütő versenyen volt vendégünk, reméljük nem utoljára.

Sörösné Kolonics Erzsébet


 
IWIW megosztásFacebookTwitter

Csak regisztrált tagok szólhatnak hozzá!

Kereső

Legfrissebb fotók

Galéria

Belépés

Most Online

Nincs

Regisztráltak

Statisztika

Regisztrált tagok : 14686
Utoljára regisztrált : apisycuj
Ma : 0 új regisztrált
A héten : 0 új regisztrált
A hónapban : 0 új regisztrált

Kapcsolat