Ismét várja olvasóit a somlóvecsei könyvtár

Kultúra

Somlóvecse községi könyvtára 2011. november 1-jével ismét megnyitott és várja a kedves olvasókat. A nyitvatartási idő minden héten szerdán 17 00 -tól 20 00-ig, pénteken 16 00-tól 19 00-ig tart. A könyvtárosi feladatokat Kiss László, a Nagyalásony-Dabrony-Somlóvecse-Vid Községek Körjegyzőségének köztisztviselője látja el.

 

A könyvtár könyvállományát jelenleg 1855 db önkormányzati és 514 db a Devecser Városi Könyvtár tulajdonában lévő könyv, továbbá 50 db DVD lemez képezi. Célunk, hogy a jövőben az igényeknek, elvárásoknak megfelelő könyvtári szolgáltatásokat tudjunk nyújtani, a szolgáltatások mindenki számára egyformán elérhetővé váljanak, ezért a napokban egy tizenkét kérdést tartalmazó kérdőív került kiküldésre, amely többek közt az alábbiakra kérdezett rá: milyen műfajú könyveket olvasnának szívesen; a frissülő könyvállományról milyen formában kérnek tájékoztatást; milyen típusú szolgáltatásokat vennének igénybe a könyvtár nyitvatartási idejében; van-e igény az idős és mozgáskorlátozott lakosok könyvellátása iránt; van-e igény egyedi könyv-igények teljesítésére?

Reményeink szerint sokan válaszolnak a kérdésekre, s ezáltal közvetve hozzájárulnak Somlóvecse kulturális és közösségi életének fellendítéséhez.

Igény esetén a szolgáltatások körét az alábbiakkal kívánjuk bővíteni: filmvetítés, internetezés, fénymásolás, nyomtatás, scannelés, CD-DVD írás, spirálfűzés stb. A fenntartó önkormányzat anyagi lehetőségeihez mérten, valamint a Devecser Városi Könyvtárral való együttműködésünk eredményeképpen az új könyvek beszerzésére kéthavonta kerül sor. Az igényeket személyesen, valamint az idősekre és mozgáskorlátozottakra való tekintettel telefon, e-mail és levél útján is el lehet majd juttatni.

A Somló-környéki Többcélú Kistérségi Társulásnak köszönhetően a könyvtár a jövő évben egy új, modern számítógéppel gazdagodik, ami minden igényt ki tud elégíteni.

K. L.


 
IWIW megosztásFacebookTwitter

Csak regisztrált tagok szólhatnak hozzá!

Kereső

Legfrissebb fotók

Galéria

Belépés

Most Online

Nincs

Regisztráltak

Statisztika

Regisztrált tagok : 14686
Utoljára regisztrált : apisycuj
Ma : 0 új regisztrált
A héten : 0 új regisztrált
A hónapban : 0 új regisztrált

Kapcsolat