Budapest: Az én mesém pályázat

Kultúra

„Az én mesém” című meseíró és illusztrációs pályázat győzteseit a Kőrösi Csoma Sándor Kőbányai Kulturális Központban megrendezett V. Országos Mesefesztivál keretében, szeptember 10-én hirdették ki. A pályázaton N. Péntek Zsófia, vidi születésű írónő is az elismertek között szerepelt.

A szervezők a mesefesztivál céljaként fogalmazták meg, hogy a meséken keresztül kaput nyissanak a látogatóknak a hagyományokhoz, a kézműves játékokhoz. Erősíteni kívánják a családi összetartozást, a korosztályok összekapcsolódását, így a mesepályázatot is ennek megfelelően, óvódás, 7-12 éves, 13-1 éves és felnőtt kategóriára írták ki. Pályázat a meseíró és az illusztráció témákban is rengeteg érkezett, hiszen mindkettőben közel kétszáz díjazott volt. A mesékből, illetve az ezekhez készített illusztrációkból könyvet szerkesztettek, melynek bemutatóját az Én mesém 4. címmel szintén a helyszínen tartották.

A pályázaton a résztvevők három művel szerepelhettek. N. Péntek Zsófia a Macska mese, a Szaladni sem szabad? valamint A somlói manó és a szegény ember című meséivel pályázott. Ez utóbbival került be a felnőtt kategória huszonöt díjazottja, illetve a mesekönyv szerzői közé.

Érdeklődésünkre elmondta, hogy az utóbbi időben szívesen foglalkozik meseírással, amiket a gyermekkori emlékeiből, illetve az akkori történetekből készíti, helyszínük a Somló és vidéke. A szülőföld megbecsülését, szeretetét kívánja a gyerekek és az olvasók körében erősíteni. Mivel 2011 a mese éve, úgy gondolta, hogy ő maga is szívesen ismerteti meg a gyermekeket meséivel, ennek kezdeteként Tapolcára már meghívást is kapott. Nagyalásonyt áttételesen a szülőföldjének tekinti, ezért ennek folytatásaként a nagyalásonyi iskolásokat és óvódásokat is megismerteti meséivel.

Sörösné Kolonics Erzsébet

Kapcsolódó linkek:


 
IWIW megosztásFacebookTwitter

Csak regisztrált tagok szólhatnak hozzá!

Kereső

Legfrissebb fotók

Galéria

Belépés

Most Online

Nincs

Regisztráltak

Statisztika

Regisztrált tagok : 14686
Utoljára regisztrált : apisycuj
Ma : 0 új regisztrált
A héten : 0 új regisztrált
A hónapban : 0 új regisztrált

Kapcsolat