Újabb elismerést kapott az ajkai írónő

Kultúra

2011. június 17-én adták át a Terézanyu Klub pályázatának idei díjait. Rácz Zsuzsa, a Terézanyu-könyvek szerzője a nőkről gondoskodó magyar világcéggel, a Richter Gedeon Nyrt.-vel közösen áprilisban – immáron másodjára – hirdette meg a pályázatot, amelyre két kategóriában is pályázhattak az érdeklődők. Az első szerelemről és a női életutak rejtelmeiről egy hónap alatt több mint 200 írás érkezett, amelyeket rangos szakemberekből álló zsűri értékelt.

Az első szerelem kategória fődíját az ajkán élő Némethné Péntek Zsófia, vidi születésű írónő novellája kapta. A több kötetes szerző elmondta, hogy a tévében egy reggeli műsorban látott Rácz Zsuzsával egy interjút, ahol felfigyelt a pályázati felhívásra. Ezt követően az interneten tájékozódott tovább a részletekről. A pályamű megírása és elküldése után nem is foglalkozott tovább vele, hiszen folyamatosan több pályázatra is elküldi írásait. Meglepetésként érte a díjátadóra történő meghívás, de még ekkor sem gondolt arra, hogy helyezést ér el. Zsófia elmondta, hogy az elmúlt időszakok sikerei, szakmai elismerései további ösztönzést adtak neki arra, hogy azokat a kéziratait, néprajzi feljegyzéseit, idősek elbeszéléseit is a nyilvánosság elé tárja, amelyek eddig csak az íróasztal alján porosodtak, s csak a legszűkebb családtagok olvashatták. Önmagáról annyit mondott, hogy csak nyugdíjas éveiben kezdett el hobbiból írni, előtte évtizedekig hivatalnokként dolgozott.

 

N. Péntek Zsófia

Saját kiadásban már három kötete is megjelent. Az egyikben Németh Gyula paraszt költő XIX.-XX. sz. fordulóján írt munkáit foglalta össze, második könyve saját novelláit, verseit tartalmazza, a harmadik, Falu mesék c. könyvében pedig szülőfaluját mutatja be levéltári anyagok, visszaemlékezések és fényképek segítségével.

Schvarczkopf Anita


 
IWIW megosztásFacebookTwitter

Csak regisztrált tagok szólhatnak hozzá!

Kereső

Legfrissebb fotók

Galéria

Belépés

Most Online

Nincs

Regisztráltak

Statisztika

Regisztrált tagok : 14686
Utoljára regisztrált : apisycuj
Ma : 0 új regisztrált
A héten : 0 új regisztrált
A hónapban : 0 új regisztrált

Kapcsolat