Bővítették a Devecseri Húsüzem termelői boltját

Közélet

Teljes körű rekonstrukciót és bővítést követően augusztus 5-től ismét fogadja vásárlóit a Devecseri Húsüzem termelői húsboltja. A nyitás alkalmából két hétre 10 %-os kedvezményt biztosítanak minden termékükre vásárlóiknak. Házi Csaba, a nagyalásonyi „Táncsics” Mezőgazdasági Zrt. elnök-igazgatója úgy fogalmazott; céljuk, hogy a vásárlók számára megbízható, jó minőségű árut adjanak el, s amit ők maguk nem szívesen fogyasztanának, más asztalára se tegyék oda.

 

Az eladásra szánt hústermékek több mint 70 fajtáját kínálja a 2009-ben megnyitott mintabolt, melynek bővítésére hosszú tervezgetés után most nyílt lehetőség. A bolt átalakítását és a berendezés megújítását teljes mértékben saját erőből, mintegy 14 millió forintból végezték. Ezzel párhuzamosan az elmúlt időszakban a feldolgozási technológia fejlesztésére is figyelmet fordítottak. A Somló-Marcalmente-Bakonyalja Leader Akciócsoport közreműködésével az MVH uniós pályázata 2012 októberében 4 millió forintos finom aprító berendezés vásárlását tette lehetővé, mely a készítményeknek jobb állományt, szebb, homogénebb metszéslapot biztosít. Az MVH élelmiszer-feldolgozó pályázatának 50 %-os támogatásával 2013 augusztusában 17 millió forint értékben egy számítógép által szabályozott légterű hideg füstölőt üzemeltek be, ami a pontos és precíz technológiának köszönhetően az időjárástól függetlenül mindig azonos minőségű füstölt terméket tud előállítani. Mindkét eszközbeszerzés a megnövekedett piaci igények kiszolgálását és a termékek minőségi és biztonsági körülményeinek megőrzését szolgálja.

Termékeik tej-, tojás-, szója- és gluténmentesek, allergén anyagokat nem tartalmaznak. Árban nem kívánnak versenyezni a húshelyettesítőkkel készült termékek árával. Saját előállítású alapanyagból jó minőségű termékeket készítenek. Ezért a termékek az olcsóbbakkal szemben nehezen jutnak el a fogyasztó asztalára, ugyanakkor egyre többen eljönnek érte.

A termelői húsbolt mindkét félnek előnyös. A vásárlóknak azért, mert helyben készült alapanyagokból, saját feldolgozással készült élelmiszerhez juthatnak hozzá, közvetlenül a termelőtől. A termelő részére pedig a közvetlen értékesítés jelent nagy előnyt. Bérleti díjat és külön alkalmazottakat nem kell fizetni, a kiszolgáló személyzet a forgalomnak megfelelően 2-4 fő. Az árbevétel közel 25 %-át a bolt forgalma adja. Nem titkolt tervük az értékesítés volumenének további emelése. A bolt bővítésével a vásárlók igényeit magasabb színvonalon tudják kiszolgálni, és örülnek annak, hogy ennek alapjait megteremtették. Jobb körülmények között, nagyobb parkolási lehetőséggel várják a vásárlókat.

A „Táncsics” Mezőgazdasági Zrt. tevékenysége olyan egyedi vállalkozás a megyében, ahol az a takarmánytermesztéstől a sertés- és marhatenyésztésig, a vágástól a hústermelésig az összes munkát önellátóan végzik. Jelmondatukat is ennek megfelelően választották: „Termőföldtől az asztalig! A növénytermesztés ágazatában komputeres technikát használnak, műholdas rendszereket vesznek igénybe, az állattenyésztés során számítógépes rendszer segítségével végzik a takarmányozást és az ivarzás válogatást is. A sertés- és szarvasmarhatelepen MVH által kiírt, az állattartó telepek korszerűsítése 4 beruházás során sertéstelepi fiaztató, malac utónevelő, kocaszállás, fűtéskorszerűsítés biomassza felhasználásával, silótér építés, üszőnevelő-istálló átalakítás programot valósítanak meg. Mindez komfortosabb helyet biztosít az állatoknak, a számítógép vezérlésű feladatvégzés emeli a hozamot, ugyanakkor javítja a munkakörülményeket. A 350 millió forintos beruházás 2013 január végétől 2014 decemberéig tart.

Sörösné Kolonics Erzsébet (HCJD)
Fotók: Szalai József

 

 
IWIW megosztásFacebookTwitter

Csak regisztrált tagok szólhatnak hozzá!

Kereső

Legfrissebb fotók

Galéria

Belépés

Most Online

Nincs

Regisztráltak

Statisztika

Regisztrált tagok : 14683
Utoljára regisztrált : owizanoz
Ma : 0 új regisztrált
A héten : 0 új regisztrált
A hónapban : 0 új regisztrált

Kapcsolat