Veszprém megyében már csak egy hét van hátra a digitális átállásig

Közélet

Az NMHH a támogatott háztartások 95 százalékában már befejezte a digitális vételi eszközök beszerelését. Egy hét múlva, 2013. július 31-én 12.30-kor Veszprém megyében is megszűnik a hagyományos analóg földi műsorszórás. Aki még mindig csak az M1, a TV2 és az RTL Klub adásait fogja, és képernyőjén folyamatosan látja a digitális átállás logóját, illetve egy visszaszámlálót, az biztos lehet benne, hogy július 31-e után nem fog tudni televíziózni, ha nem áll át a digitális adások vételére.

 

Az első lekapcsolási ütemben érintett háztartások közül összesen 55 ezren igényelték az NMHH segítségét az átálláshoz. A hatóság a támogatásra jogosult háztartások 95 százalékában már beszerelte a szükséges digitális vételi eszközöket vagy biztosította a kedvezményes előfizetéses csomaghoz való hozzáférést.

Veszprém megyében összesen 2 583 háztartás igényelt támogatást, ahol az NMHH szakemberei július 31-ig befejezik a digitális vételi eszközök telepítését. A Veszprém megyeiek a támogatást az átállás után még egy hónapig kérhetik, és a jogosult kérelmezők háztartásaiban az NMHH az analóg lekapcsolás után is folytatja a beszereléseket.

Aki nem jogosult a támogatásra vagy nem igényli a segítséget és érintett az átállásban, annak érdemes minél előbb átállnia a digitális vételre. Nem kell várni július 31-ig, hiszen a digitális  földi műsorszórással terjesztett adások már most is elérhetőek az ország egész területén.

A digitális átállás érintettjei azok, akik jelenleg kizárólag az M1, az RTL Klub és a TV2 műsorait fogják. Ők július 31. után csak úgy tudnak ingyenesen televíziózni, ha meglévő készülékükhöz egy set-top-box-ot, és egy antennát kapcsolnak. A modern televíziókhoz set-top-box sem kell, mert azt beépítve tartalmazza a készülék.

Ezekkel az eszközökkel az eddigi három helyett hét csatornát foghatnak továbbra is előfizetési díj nélkül. A készülékek elérhetőek az műszaki üzletekben, illetve a legnagyobb áruházak műszaki osztályain. A vételi eszközökön keressék ”Az eszköz alkalmas a magyarországi földfelszíni szabad-hozzáférésű digitális televíziós műsorszórás vételére.” feliratot. Amennyiben valaki a hét ingyenes csatornánál többet szeretne látni, akkor választhat az elérhető előfizetős szolgáltatások közül.

A digitális átállás új élménnyé teszi a televíziózást. Az átállás az eddigi 3 adás (M1, RTL Klub, TV2) mellett további négy televízió-csatorna (M2, Duna, Duna World, Euronews) és három rádióadás (MR1-Kossuth  Rádió, MR2-Petőfi Rádió, MR3-Bartók Rádió) ingyenes vételét teszi lehetővé. Emellett jobb kép- és hangminőséget jelent, és olyan kényelmi

szolgáltatásokat tesz elérhetővé, mint a nyelvválasztás vagy a gyermekvédelmi zár használatának lehetősége. A Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság a digitális átállással kapcsolatban egy internetes honlapon (www.digitalisatallas.hu) és a 06-80-38-39-40-es számon elérhető telefonos ügyfélszolgálaton is teljes körű tájékoztatást nyújt az érdeklődőknek.

Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság

 
IWIW megosztásFacebookTwitter

Csak regisztrált tagok szólhatnak hozzá!

Kereső

Legfrissebb fotók

Galéria

Belépés

Most Online

Nincs

Regisztráltak

Statisztika

Regisztrált tagok : 14683
Utoljára regisztrált : owizanoz
Ma : 0 új regisztrált
A héten : 0 új regisztrált
A hónapban : 0 új regisztrált

Kapcsolat