Községi Könyvtár: adventi koszorúkötés

Közélet

A karácsonyi készülődés palettáját színesíti Nagyalásonyban már hagyománnyá vált koszorúkészítés közös tevékenysége. A szorgos kezek munkájának eredményeképpen fantáziadús adventi koszorúk készülnek a szeretet ünnepére. A rendezvényt a kultúrházban, november 29-én tartották.

 

A szervezés feladatát a helyi könyvtáros, Vargáné Molnár Mária vállalta magára. A meghívott résztvevőket a hűséges könyvtárlátogatók közül választotta ki, olyanok szorgoskodnak együtt, akik valamilyen formában részt vesznek a falu életében. Az idén személyesen, otthonukban meglátogatva hívta meg a résztvevőket. A meghívást köszönettel vették, annak megjelenésével a kisiskolástól az idősebbekig mindenki eleget tett. Az alapanyagokat – koszorúalapok, fenyőágak, gyertyák, száraz kellékek –, az Eötvös Károly Megyei Könyvtár biztosította. A faluba már visszatérő virágkötőket Körmendi Istvánné, a Devecseri Városi Könyvtár és Művelődési Ház nyugdíjas munkatársa kísérte. Munkájuk akad bőven, mintegy huszonöt települést látogatnak meg az ünnepet megelőzően. A koszorúk elkészítéséhez az alapanyagokat mindenki ízlése szerint választja ki és rakja össze, a kolleganők kérésre segítenek az összerakásban.

A rendezvényt Nagyalásony Község Önkormányzata a helyiség biztosításával, ásványvíz és üdítőitalok kínálatával támogatta. Süteményeket a vendégek hoztak magukkal, a munka közben egymást kínálni.

Vargáné Molnár Mária elmondta, hogy évről-évre szebb koszorúk készülnek, ügyesednek a résztvevők, bővülnek az elképzelések. Az összejövetel erősíti a könyvtárral való kapcsolatot, fejleszti a közösségi tevékenységet és az együttlét örömét adja.

Sörösné Kolonics Erzsébet (HCJD)
Fotók: Czigler Lászlóné
 
 
IWIW megosztásFacebookTwitter

Csak regisztrált tagok szólhatnak hozzá!

Kereső

Legfrissebb fotók

Galéria

Belépés

Most Online

Nincs

Regisztráltak

Statisztika

Regisztrált tagok : 14686
Utoljára regisztrált : apisycuj
Ma : 0 új regisztrált
A héten : 0 új regisztrált
A hónapban : 0 új regisztrált

Kapcsolat