Éjszakai túrán a Földrajz szakkörösök

Természetismeret szakkör

Vinye, a Cuha-vögy kapujaMint minden évben, idén is akadtak bátor jelentkezők, akik éjszakai túrán kívánták bátorságukat próbára tenni. Az elmúlt esztendőkben a Somló-hegy volt éjszakai túráink célpontja, ezért idén újítottunk egy kicsit: irány a Cuha-völgy. A Földrajz szakkörösök az elmúlt években többször is járhattak nappal a Cuha-völgyben, de éjszaka egészen más a helyzet!

 

Útra készen a csapat

2012. május 25-én 6 bátor szakkörös vágott neki vezetésünkkel Vinyéről indulva a Cuha-völgynek. Felszerelések rendben, időjárás kegyes hozzánk, minden adott egy jó hangulatú túrához. A résztvevők gondoskodtak is a hangulatról, és mivel ilyen kevesen voltunk, engedtessék meg nekem név szerint is megemlíteni őket: az 5. osztályból Sándor Fruzsina, Németh Dávid, Nagy Krisztián, a 7. osztályból Nagy Georgina, Szücs Bence és Szigeti Ádám.

Az előző napok esőzéseinek köszönhetően a Cuha újra megtelt vízzel, így nem volt könnyű dolgunk: egyrészről sötét volt (ugyebár éjszakai túrán vagyunk J), másrészről a nedves kövek, keresztbedőlt fák és az áradó patak nem éppen könnyed gyalogtúrát ígértek. Ettől függetlenül a diákok egymásra odafigyelve, és egymást segítve ügyesen teljesítették a kihívásokkal teli útvonalat, mindezt úgy, hogy a végén még egy kis éneklésre is futotta. A megfáradt vándorokat a Cuha-völgyben a Kőpince-forrás kristálytiszta vize frissítette. Hatalmas élmény az éjszaka kellős közepén – kissé már fáradtan – egy hegyi patakból inni, és közben a csillagokat kémlelni. Aki nem próbálta még, annak jó szívvel ajánlom, ha esetleg nem lenne elég bátorsága hozzá, csatlakozhat hozzánk a következő évi éjszakai túránk alkalmával!

A Földrajz szakkör idei utolsó programja a hagyományos kenutúra, amelynek időpontja június 9. (szombat), helyszíne pedig a Rába folyó! Sok szeretettel hívunk, és várunk minden érdeklődőt!

Képbeszámoló:

Ökoturizmus Vinyén

Mellettük sohasem lehet unatkozni

Pihenő az Ördög-réten I.

Pihenő az Ördög-réten II

Átkelések a Cuhán éjszaka I.

II.

III.

Ha nem vagy ügyes, nagyot csobbansz!

Ballag a kis csapat

Még egy akadály

Szigeti mászik

Dávid utat tör

Ismét a két jó barát

Pihenő a szurdok végénél

Cikk és fotók:
Gyenes Viktor
földrajztanár
Kapcsolódó link:

 

 
IWIW megosztásFacebookTwitter

Csak regisztrált tagok szólhatnak hozzá!

Kereső

Legfrissebb fotók

Galéria

Belépés

Most Online

Nincs

Regisztráltak

Statisztika

Regisztrált tagok : 14686
Utoljára regisztrált : apisycuj
Ma : 0 új regisztrált
A héten : 0 új regisztrált
A hónapban : 0 új regisztrált

Kapcsolat