Dabrony: karácsonyi készülődés

Óvoda

A családok legszentebb és legszebb ünnepe a karácsony. Az ezt megelőző időszakot a várakozás, a készülődés szelleme hatja át mindenütt. Nem volt ez másképp a mi óvodánkban sem. Az ide járó gyermekeket már hetek óta az ünnepek, az azokra való készülődés foglalkoztatta. Kedves kis ajándékokat készítettek először a télapó ünnepre, majd lázasan készülődtek az idősek köszöntésére. Végül eljött a várva- várt ünnepre, a karácsonyra való ajándékkészítés ideje. Mint minden évben nagy várakozás előzte meg a szülőknek, testvéreknek szánt apróságok elkészítését.

 

Ebben az évben az ősszel megkezdett egészségnap hagyományát folytatva –, amely a kürtős kalács sütés sikerével kezdődött –, Kati néni ötlete volt, hogy a megszokott angyalkák és díszek helyett igazi mézes finomságokat süssenek a kicsikkel együtt. Az elhatározást tett követte. Az ötletgazda, Kati néni, magára vállalta a tészta "titkos recept szerinti" elkészítését. Aztán jött a közös munka. Minden óvodás maga szaggatta és díszítette a különböző formájú édességeket.

Ez a feladat nagy gondosságot és szakértelmet igényelt, amit a gyerkőcök csillogó szemekkel, vidáman teljesítettek. Közben azt is megvitatták, milyen rejtekhelyekre kerülhetnek majd az elkészült kincsek, hogy azt senki fel ne fedezhesse a nagy napig.

 

Délután a nagy feladattól elfáradva elégedetten és boldogan, mint a kisangyalok, aludt az egész csoport. Lehet, hogy a titkos rejtekhelyekről álmodtak, ahova ajándékaikat rejtik?

Kedves szülők nagyszülők, testvérek! Ne keressétek azokat! A nagy napon fogadjátok majd olyan szeretettel és örömmel ezeket az ajándékokat, amilyen szeretettel a mi kis óvodásaink készítették!

Legyen minden családnak áldott, békés karácsonya!

"Karácsony készül emberek!
Szépek és tiszták legyetek!
Súroljátok föl lelketek,
csillogtassátok kedvetek,
legyetek újra gyermekek,
hogy emberek lehessetek.
"Wass Albert"

Cikk és fotók: Szakálné Berkes Erika


 
IWIW megosztásFacebookTwitter

Csak regisztrált tagok szólhatnak hozzá!

Kereső

Legfrissebb fotók

Galéria

Belépés

Most Online

Nincs

Regisztráltak

Statisztika

Regisztrált tagok : 14686
Utoljára regisztrált : apisycuj
Ma : 0 új regisztrált
A héten : 0 új regisztrált
A hónapban : 0 új regisztrált

Kapcsolat