Kinizsi: olvasni jó!

Iskolai versenyek

Manapság gyakran hallani, hogy nem szeretnek a mai gyerekek olvasni és nem is olvasnak. Hát, mi erre rácáfoltunk, de alaposan! Az október 25-én megtartott őszi olvasási versenyünk témája Csukás István A téli tücsök meséi című könyve volt. A versenyre tizenhét iskola száznegyvennégy diákja jelentkezett.

 

A versenyt három korcsoportban bonyolítottuk le, a 3-4. az 5-6. és a 7-8. osztályosok dolgoztak együtt. Itt voltak Csögle, Halimba, Ajka, Ugod, Vaszar, Homokbödöge, Tüskevár, Marcaltő, Somlóvásárhely, Boba, Pápakovácsi, Pápáról az Erkel Ferenc és a Weöres Sándor, Nemesszalók és Devecser általános iskoláinak tanulói és pedagógusai.

A délután a regisztrációval és a termek elfoglalásával kezdődött. Természetesen mindenkinek a legjobb hely jutott, hiszen a diákok maguk választhattak. Az igazgatói köszöntő és a verseny menetének pontos ismertetését követően kezdődhetett a munka.


A feladat egy tesztlap kitöltése és egy rajzos téma megörökítése volt, amire hatvan perce volt a tanulóknak. A rajzok értékelésébe a vendégtanárokat is bevontuk, sorsolással dőlt el, hogy kik lesznek a zsűritagok. A sorsolás végeredményeként Tóthné Kőszegi Valéria, Sarkadi Nagy Ágnes, Kovácsné Koller Mónika és Németh Lilla a 3. és 4. osztályban, Horváthné S. Ágota és Parola Csaba az 5-6. osztályban és Présinger Zoltánné és Gőgős Zoltánné a 7-8. osztályban pontozták az elkészült rajzokat. A tanulók a felügyeletével és a tesztek javításával Pósné Kiss Marietta, Szabó Nikolett, Csongrádiné Nyárs Beáta, Tulokné Gyenge Tünde és Gyenes Viktor kollegáink foglalkoztak.

A versenyben megfáradt diákokat egy kis zsíros kenyér várta forró teával, amit a konyhások és 8. osztályos segítőik készítettek, melynek nagy sikere volt! Mire minden kenyér elfogyott, megszületett a tesztfeladat során elért pontokból és a rajzos feladatból összeállt eredmény.

Lássuk hát:

3-4. osztály:
1. Bajner Katalin – Piller Kinga, Ugod
2. Takács Alexandra – Kovanecz Lili, Ajka
3. Kovács Levente – Kovács Bogáta, Halimba

5-6. osztály:
1. Lejer Vivien – Vass Martin, Tüskevár
2. Zsebeházi Zsófia – Varga Kitti, Marcaltő
3. Sebestyén Adrián – Kovács Károly, Csögle

7-8. osztály:
1. Varga Gergő – Czupper Réka, Pápa, Weöres Sándor Általános Iskola
2. Bogdán Tímea – Németh Bernadett, Vaszar
3. Molnár Csilla – Lócsi Eszter, Pápakovácsi

A versenyre az írót is meghívtuk, aki bár az egészségi állapota miatt nem tudott eljönni, a versenyzőknek küldött néhány kedves szót:

„Köszönöm és örülök, hogy engem választottak! Én is szívből köszöntök mindenkit és sok sikert, jó olvasást kívánok! A szívem ott lesz!”

Az ajándékozásban az Apáczai Tankönyvkiadó, a Vodafone, a Telecom és a Tectia Corporation segített a nyereményeket felajánlásával, melyek között színes album, póló, sapka, pendrive, kulcstartó, füzet és labda is volt.

Gratulálunk minden résztvevőnek!


Bokor Lívia
Fotók: Gyenes Viktor, Csikós József

Kapcsolódó linkek:

 
IWIW megosztásFacebookTwitter

Csak regisztrált tagok szólhatnak hozzá!

Kereső

Legfrissebb fotók

Galéria

Belépés

Most Online

Nincs

Regisztráltak

Statisztika

Regisztrált tagok : 14686
Utoljára regisztrált : apisycuj
Ma : 0 új regisztrált
A héten : 0 új regisztrált
A hónapban : 0 új regisztrált

Kapcsolat