Ifjúsági honvédelmi verseny

Iskolai versenyek
Már hagyománynak számít a Pápa Bázisrepülőtéren az ifjúsági honvédelmi verseny megrendezése. Az idei évben a megmérettetés napja szeptember 20-ra, keddre esett.
Iskolánk egy csapattal indult a versenyen, melynek tagjai: Márkus Péter hetedik osztályos, Molnár Bálint, Dömötör Győző, Takács Zoltán nyolcadik osztályos tanulók voltak. A beléptetés izgalmai után köszöntő, eligazítás következett, majd a verseny terepet járták be a csapatok. Nagyon figyelni kellett a feladatok végrehajtási sorrendjére, mert minden hiba bűntetőponttal járt.

Eztán kezdődtek az igazi izgalmak. Elsőnek egy szellemi teszttel kellett megbirkózni. Ezt követték a fizikai megmérettetések. Volt lövészet, kézigránát hajítás különböző távolságokba, egészségügyi feladat, majd jött az igazi kihívás az akadálypálya.

Az akadálypálya – meglepő? – tele volt leküzdendő akadállyal. A feladatot nehezítette, hogy gépkarabéllyal és lőszeres láda cipelésével kellett végighaladni a kijelölt terepen, ahol aztán volt kúszás, mászás, hasizom erősítés, sebesültszállítás és sátorállítás. Nos, egyedül ez utóbbi okozott problémát csapatunknak.

Végül minden akadályt legyőzve az összesítésben a negyedik helyezést szerezték meg. Az időjárás is kegyeibe fogadta a kis honvédeket, hisz eső nem esett. A szép eredményt egy finom ebéd koronázta meg a laktanyában.

Szép volt, fiúk!

Cikk és képek: Bokor Lívia

 
IWIW megosztásFacebookTwitter

Csak regisztrált tagok szólhatnak hozzá!

Kereső

Legfrissebb fotók

Galéria

Belépés

Most Online

Nincs

Regisztráltak

Statisztika

Regisztrált tagok : 14683
Utoljára regisztrált : owizanoz
Ma : 0 új regisztrált
A héten : 0 új regisztrált
A hónapban : 0 új regisztrált

Kapcsolat