Titok nyilvánosan!

Iskolai versenyek

Véget ért a Titok Oktatásszervező Bt. által négyfős csapatok részére meghirdetett 2010-2011 évi Kálti Márk Országos Történelem Verseny, melyen iskolánkat két csapat képviselte. Az eredményükre méltán lehetünk büszkék!

 

A verseny az általános iskolai történelem tankönyvekben foglaltak egészét ölelte fel. A magyar és egyetemes történelmet összevonva, azokat párhuzamba állítva kellett dolgozni egy-egy feladaton. Mivel a tankönyvek külön fejezetben tárgyalják hazánk és a nagyvilág történelmét, ez megnehezítette a versenyzők dolgát, hisz nagyon pontosan ismerni kell az események idejét, helyszíneket, vagy az uralkodókat a helyes válaszok megadásához.

Természetesen országos verseny lévén többet kérnek, mint amennyi a tankönyvekben megtalálható. Ez kutatómunkára ösztönzi és kényszeríti a csapat tagjait, nem beszélve a szoros csapatmunkáról, hisz egymásra vannak utalva. Ezt diákjaink remekül oldották meg, a 7. osztályból Fodor Dominik, Házi Martin Molnár Adél és Molnár Bálint alkotta csapat 96,3 %-os eredménnyel 5. helyezést, a 8. osztályból Kun Szabó András, Molnár Alexandra, Szűcs Tamás és Tulok Máté 89,3 %-os eredménnyel a 26. helyezést ért el.

A történelem verseny egyéni döntőjében azonban évfolyamonként csak egy tanuló képviselheti iskolánkat, így a részvételről házi versenyen kellett döntenünk, melynek eredményeként a 7. osztályból Molnár Adél, a 8. osztályból Tulok Máté képviseli iskolánkat a már bejutott 5. osztályos Házi Patrikkal együtt Budapesten május 22-én.

Bokor Lívia
felkészítő tanár


 
IWIW megosztásFacebookTwitter

Csak regisztrált tagok szólhatnak hozzá!

Kereső

Legfrissebb fotók

Galéria

Belépés

Most Online

Nincs

Regisztráltak

Statisztika

Regisztrált tagok : 14683
Utoljára regisztrált : owizanoz
Ma : 0 új regisztrált
A héten : 0 új regisztrált
A hónapban : 0 új regisztrált

Kapcsolat