Egy kicsi mozgás mindenkinek kell!

Iskolai sportélet

"Egy kicsi mozgás mindenkinek kell, a karosszékből álljanak most fel…", állt a Diákönkormányzat plakátján, s mi mást is reklámozhatott volna, mint az október 28-án megrendezett Sportdélutánt. A rendezvény különlegessége, hogy gyermekükkel együtt játszani, sportolni vágyó szülőket vártunk péntek délutánra. 

 

Huszonöt család jelentkezett felhívásunkra, végül huszonketten jelentek meg a tornateremben. S hogy összeálljon a mezőny, Kata néni és Mariann néni állt be versenyezni, valamint a helyszínen tartózkodó drukkerekből is volt jelentkező a csapatok kiegészítésére.

13 órakor felhangzott a retronak számító reggeli torna zenéje és kezdetét vette a bemelegítés. Jó volt végig nézni a mosolygós gyerekekkel és szüleikkel megtelt tornatermen.

 

Miután átmozgattuk magunkat háromlépéses kidobóban mérettettek meg a csapatok pusztán a hangulat szinten tartása végett. Nem volt hiány itt sem nevetésben, szurkolásban. Csillogó szempárok figyelték szüleik elszántságát, és büszke szülők nyugtázták gyermekük ügyességét.

Kis pihenőt követően sorversenyhez álltak fel a csapatok. Mindenki erején felül teljesített és sportszerűen versenyzett. Nem is volt más választás, hiszen a Diákönkormányzat tagjai és Csilla néni, az eredményjelző táblánál árgus szemekkel figyelte a verseny tisztaságát.


A végeredmény:

I. helyezett a 3. csapat
Balatoni Balázs és apukája
Kismók Erik és apukája
Berghoffer Kevin és anyukája
Baki Marcell és apukája
Hujter Szandi és Fazekas Melinda


II. helyezett a 2. csapat
Egyed Bogi és apukája
Koncsik Bettina és anyukája
Farkas Fruzsina és anyukája
Karner Lúcia és apukája
Sényi Boglárka és Berei Gábor


III. helyezett a 4. csapat
Ángyán Patrik és apukája
Németh Eszter és nagymamája
Zsemlevics Dávid és Kata néni
Sándor Fruzsina és anyukája
Gubica Bence és Ángyánné Anikó


A IV. helyen holtverseny alakult ki az 1. és 5. csapat között
Varga Fanni és apukája + Marianna néni
Borsos Bence és anyukája
Baki Veronika és anyukája
Sámson Dóri és anyukája
Molnár Benedek és anyukája


Kató Nóri és apukája
Szücs Dóra és anyukája
László Kitti és apukája
Koncsik Petra + Császár József (Culó)
Nyári Vera és anyukája

 
A délután méltó befejezése a fél háromkor kezdődő Tanító-szülő röplabda meccs volt. A helyszínen összeálló szülői csapatból, senkit sem kellett unszolni. Először az apukák mérkőztek meg a háló másik oldalán álló tanítói csapattal, melynek tagjai, Csilla néni, Kata néni, Mariann néni, Marietta néni, Niki néni és jómagam voltunk. Itt sem panaszkodhatunk a drukkerekre. A bíró Gyöngyi néni volt. Az első csatát az apukák nyerték, kis különbséggel. A lelkesedésnek köszönhetően még egyet játszottunk, ezúttal az anyukák ellen. Becsületünket megvédve most mi nyertünk.

A visszajelzésekből és jobbnál jobb ötletekből számomra nyilvánvaló, hogy a tavasszal folytatjuk és remélem, még több szülő jön és tölt el egy felejthetetlen délutánt a gyermekével.

A sportdélután kísérő rendezvényeként a könyvtárban Pogi bár működött. A szülők által elkészített pogácsákat baráti áron lehetett megvásárolni. A diákok nagy érdeklődéssel fogadták a kezdeményezést és válogattak. Volt miből: sajtos, tepertős, hajtogatott, medvehagymás, szezámmagos, kicsi, nagy, közepes, kerek, hosszúkás, szögletes és még sorolhatnám. Helyet kaptak aprósütemények, linzer karikák, muffinok, kekszek. A mérlegnél Tulokné Gyenge Tünde, Molnár-Győri Ágota, Mészáros Csilla, Vizi Kata kolleganőim álltak. Nekik és a szülőknek is köszönöm, hogy elképzeléseimet támogatták. A bevételt a Diákönkormányzat a diákok jutalmazására, és hasonló rendezvények szervezésére fordítja.

Bódainé Csákvári Regina
tanító
Fotók: Szücs Tamásné

 
IWIW megosztásFacebookTwitter

Csak regisztrált tagok szólhatnak hozzá!

Kereső

Legfrissebb fotók

Galéria

Belépés

Most Online

Nincs

Regisztráltak

Statisztika

Regisztrált tagok : 14683
Utoljára regisztrált : owizanoz
Ma : 0 új regisztrált
A héten : 0 új regisztrált
A hónapban : 0 új regisztrált

Kapcsolat