„Historia magistra vitae est”

Iskolai hírek

Ezzel a Cicero idézettel rendeztek történelem versenyt május 9-én a Tarczy Lajos Általános Iskolában Pápán. A megmérettetés 5. és 6. osztályosoknak szólt.

 

Hatodik alkalommal került meghirdetésre az általános iskolák két osztályának a történelem verseny a „Tarczyban”. A verseny kitalálója és szervezője Rostáné Horváth Ida.

A téma egyszerű. Az egész évben tanultak. Minden. Topográfia, kronológia, híres személyek, események, csaták, szerződések. Aztán keresztrejtvény, művészeti stílusok egy feladatlapban. Ami közel 10 oldalas. Vagyis aki indulni szeretne tanulni kell. Ami a jó idő beköszöntével még nehezebb, hisz nem lehet kinn rúgni a labdát a többiekkel, hanem tanulni kell. Átnézni a könyvet, elvégre a szeptember már olyan messze van és ki emlékszik mindenre? A verseny egyéni. Iskolánként 2-2 ötödik és hatodik osztályost vártak.

A köszöntő után kódszámot húztak a diákok, hogy a javítás során nem lehessen tudni kiét is javítják épen. Majd kezdődött a megmérettetés. 12 ötödik és 13 hatodik osztályos látott neki a feladalapoknak, melyek sikeres megoldására egységesen 60 perc állt rendelkezésre.

Az ötödik osztályos feladatsort Laukóné Berki Gyöngyi a hatodik osztályost pedig Rostáné Horvát Ida szerkesztette, állította össze. Az idő leteltével kezdődött a javítás, melyben a kísérő és felkészítő tanárok is részt vettek.

Iskolánkat három tanulónk képviselte. Ötödik osztályból Zsemlevics Dávid, hatodikból pedig Szabó Alexander és Mikó Sámuel. Dávid a 9. Alexander a 11., míg Sámuel a 3. helyezést érte el. A gyerekek elégedettek voltak magukkal és elért eredményükkel. Nehéz volt- így összegezték - de eljönnék újra -, ez pedig a szervező munkáját dicséri! Büszkék lehetünk diákjainkra!

Bokor Lívia
felkészítő

 

 
IWIW megosztásFacebookTwitter

Csak regisztrált tagok szólhatnak hozzá!

Kereső

Legfrissebb fotók

Galéria

Belépés

Most Online

Nincs

Regisztráltak

Statisztika

Regisztrált tagok : 14686
Utoljára regisztrált : apisycuj
Ma : 0 új regisztrált
A héten : 0 új regisztrált
A hónapban : 0 új regisztrált

Kapcsolat