Közeledik a Föld napja!

Iskolai hírek

A Kinizsi Iskolában idén is faültetéssel, versenyeken való részvétellel és szelektív hulladékgyűjtési versennyel emlékezünk meg a Föld napjáról.

 

Ezúttal 14 tölgycsemetét ültettünk Nagyalásony község falugondnoka. Nyámándi István, valamint a közmunkások segítségével. Együttműködésüket ezúton is tisztelettel köszönjük!

A facsemeték gondozását iskolánk diákjai végzik majd, és bízunk benne, hogy ezúttal jól érzik magukat, és megerednek, így a következő nemzedékek majd a tölgyfák árnyékában hűsölhetnek a Kinizsi udvarán.

A II. félévben a szelektív hulladékgyűjtési verseny is aktívan folyik. Az osztályok eddig 4 tonna hulladékpapírt, közel 300 kg használt elemet, és számtalan műanyag palackot gyűjtöttek, így segítve környezetünk védelmét. A papír- és műanyagpalack gyűjtés lezárása: május 3. (péntek). A használtelem-gyűjtés egész tanévben folyamatos.

A fentieken kívül idén a természetismeret szakkörösök 7 csapattal vesznek részt a "Danubebox" elnevezésű - a Nemzetközi Duna Nap alkalmából szervezett - versenyen. Három csapatunk eredményei alapján a középdöntőbe jutott, ahol az egyik kreatív feladat volt, hogy olyan 3 dimenziós alkotást kell készíteni, amely vízből, vízpartról származó természetes anyagokat tartalmaz, és kapcsolatban van a vízzel. Az eredményeket izgatottan várjuk!

Végezetül egy-két kép új facsemetéinkről, valamint a Danubebox verseny pályázati anyagaiból.

A Kockák csapat

A Csipet-csapat

Munkában a Veszett rókák csapata

Gyenes Viktor

környezeti nevelő

 

 
IWIW megosztásFacebookTwitter

Csak regisztrált tagok szólhatnak hozzá!

Kereső

Legfrissebb fotók

Galéria

Belépés

Most Online

Nincs

Regisztráltak

Statisztika

Regisztrált tagok : 14686
Utoljára regisztrált : apisycuj
Ma : 0 új regisztrált
A héten : 0 új regisztrált
A hónapban : 0 új regisztrált

Kapcsolat