Gyöngyhorgolás

Iskolai hírek

Sokan kötnek, boszorkányosan bánnak a horgolótűvel, aprólékos türelemmel gobelin képeket öltögetnek, szebbnél szebb díszpárnákat, terítőket hímeznek. És a gyöngyhorgolást hányan ismerik?

 

Iskolánk kézimunka szakkörösei nagyon várták a februárt. Szöllösi Krisztina a"E-MIX Kavalkád" munkaruházati és hobbybolt munkatársa, vállalkozóként pedig ékszerkészítő érkezett segítségünkre, hogy a gyöngyhorgolás technikáját megismerhessük.

Már két héttel a rendhagyó foglalkozás előtt megkezdődtek az előkészületek, hisz a meghorgolandó gyöngyöt előre fel kellett fűzni. Ami, mint kiderült nem is volt egyszerű. Ezek után következett az új technika megtanulása. Nekünk könnyű dolgunk volt, mert volt, aki megtanítsa!

És Krisztina hogyan tanulta meg?

Három évvel ezelőtt, az interneten látott először gyöngyből készített ékszereket. Az alaptechnikákat könyvek, és az interneten található leírások segítségével sajátította el, később pedig néhány ékszerkészítővel történt személyesen találkozások révén bővítette ismereteit.
Nos, mi ebből a tudásból kaptunk ízelítőt, és az alapokat. A bemutatott karkötők és nyaklánc kellően motiválta szakkör tagjait és kezdődött a munka. Elkezdődött, de nem ért véget! Még jó pár hétnek el kell telnie ahhoz, hogy az első gyöngyhorgolt karkötők elkészüljenek. De azt már mindenki saját maga készíti!

Ha valaki kedvet kapott a technika megismeréséhez, keresse fel Szöllösi Krisztinát, aki gyerekeknek és felnőtteknek egyaránt, egyénileg és csoportos foglalkozás keretében mutatja, tanítja meg a technikát. Elérhető a fent említett üzletben, Pápa, Csáky László u.14. szám alatt.

A kézimunka mindig érték! Aprólékos, időigényes, de megéri!

Bokor Lívia

További képek a Galériában!


 
IWIW megosztásFacebookTwitter

Csak regisztrált tagok szólhatnak hozzá!

Kereső

Legfrissebb fotók

Galéria

Belépés

Most Online

Nincs

Regisztráltak

Statisztika

Regisztrált tagok : 14687
Utoljára regisztrált : Gabapentino247
Ma : 0 új regisztrált
A héten : 0 új regisztrált
A hónapban : 0 új regisztrált

Kapcsolat