Kreatív Advent

Iskolai hírek

Nagy fába vágtuk a fejszénket, mikor elhatároztuk, hogy az idei tanévben Kreatív Advent címmel, 4 alkalommal szervezünk kézműves foglalkozást napköziseinknek. Gondolatainkat, tett követte. Az iskolavezetőség és a Diákönkormányzat anyagi segítségét kértük, hogy közel 100 gyerek számára tudjunk alapanyagokat vásárolni. Felhívást intéztünk a szülőköz, akiktől otthon fellehető alapanyagokat vártunk pl.: fahéj, szegfűszeg, dióbél, dióhéj, gomb, főzőkanál, toboz. Köszönjük mindazoknak, akik támogatták elképzeléseinket!

 

A négy alkalom mindegyikén több helyszínen készíthetnek ajándékokat, karácsonyi dekorációkat ügyes kezű kisdiákjaink. December első hetében a papír jelent meg alapanyagként. Angyalkás függődíszt, karácsonyi képeslapot és karácsonyfa alakú díszdobozt alkothattak gyerekeink.


A második hetén só – liszt gyurmázással szereztünk nagy örömet kis kézműveseinknek, illetve néhány felsős diáknak, akik csatlakoztak, látva az előző heti alkotásainkat. Mécsestartót és karácsonyi mintájú függődíszeket készítettünk. Lehetőség nyílt még újabb képeslapok alkotására, valamint mandalák színezésére.


Már két kreatív délutánon is túl vagyunk. Nagy sikernek örvend a rendezvény. A lágy zeneszó, a finom, karácsonyra emlékeztető illatok és a nyüzsgő, az alkotásban kipirult gyereksereg még kétszer veszi birtokba az aulát.

Harmadik alkalommal természetes anyagok felhasználásával, tobozfenyő, tobozangyal diómadárka és fakanálbáb elkészítésére kerül sor.

Utolsó héten pedig mézeskalácsot sütünk, és díszítünk elvégre, a mézeskalácssütő faluban járunk iskolába.

Bódainé Csákvári Regina


 
IWIW megosztásFacebookTwitter

Csak regisztrált tagok szólhatnak hozzá!

Kereső

Legfrissebb fotók

Galéria

Belépés

Most Online

Nincs

Regisztráltak

Statisztika

Regisztrált tagok : 14687
Utoljára regisztrált : Gabapentino247
Ma : 0 új regisztrált
A héten : 0 új regisztrált
A hónapban : 0 új regisztrált

Kapcsolat