Kinizsi: mese délelőtt N. Péntek Zsófiával

Iskolai hírek

Hol volt, hol nem volt, a Somló hegyen túl, Pápán innen, volt egy falu, Nagyalásony. A faluban volt egy iskola, a Kinizsi.

A Kinizsibe olyan gyerekek jártak, akik szerették a meséket. Szerették nézni, hallgatni, mesélni, olvasni és lerajzolni.

Sok mesét ismertek. Mindenkinek volt kedvenchőse, szereplője, varázstárgya és beszélő állata. Minden évben egyszer elérkezik a nagy nap, a népmese napja. Az idei évben is így történt. Csakhogy… Csakhogy még több mese lett! Egy egész délelőtt! Miért? Mert eljött közéjük Zsófi néni – Némethné Péntek Zsófia, vidi születésű írónő –, aki mesélt a gyereknek. Sorra járta az alsós osztályokat, mindenhol mesét mondott, olvasott, beszéltek a mesékről
Nem akármilyen mesék voltak ezek! Mind-mind itt a Somló környékén születtek egykor, valamikor régen. A meséket hallgatva mindenki rajzolt. Rajzolt erdőt, házat, fát, mindenféle szép csudát.
Szép volt, jó volt, mese volt!
Ha a mese délelőtt tovább tartott volna az én írásom is hosszabbra nyúlt volna.

Némethné Péntek Zsófia nem érkezett hozzánk üres kézzel, a könyvtár részére elhozta magával az V. Országos Mesefesztivál alkalmából kiadott Az én mesém című könyvet, melyben az ő írását is olvashatják a gyerekek.

Bokor Lívia
szervező

Kapcsolódó linkek:

 
IWIW megosztásFacebookTwitter

Csak regisztrált tagok szólhatnak hozzá!

Kereső

Legfrissebb fotók

Galéria

Belépés

Most Online

Nincs

Regisztráltak

Statisztika

Regisztrált tagok : 14687
Utoljára regisztrált : Gabapentino247
Ma : 0 új regisztrált
A héten : 0 új regisztrált
A hónapban : 0 új regisztrált

Kapcsolat