Kinizsi: iskolakezdés

Iskolai hírek
Megkezdődött a 2011-2012-es tanév a Kinizsi Pál Általános Iskolában.
Az iskola történelmének eddigi legnagyobb létszámával, százkilencvenhat fővel indulunk az idei évben. – mondta büszkén Csikós József iskolaigazgató az iskolakezdéssel kapcsolatos érdeklődésünkre.

A nyár történéseit összefoglalva elmondta, hogy az idén már másodszor szervezték meg a napközis tábort, ahol a diákok negyven főt meghaladó létszámmal vettek részt. A programok remekek voltak, a gyerekek jól érezték magukat. A Kinizsi Zenekar a nyári fellépéseit követően több településről érkeztek köszönő levelek. Az iskolában tovább folytatják a zenekari képzést, illetve a zeneszakkör munkáját. A táncosaik a nyár folyamán szintén több környékbeli léptek fel sikeresen, a Napsugár tánccsoport tagjai egyre ügyesebbek és komolyan veszik a feladatot.

Az iskolában szükségessé vált a felújítás, festeni kellett. Erre több mint egymillió forintot költött az iskola. Sajnos szándékos károkozás is volt, aminek megakadályozására a jövőben nagyobb figyelmet fordítanak.

Az alsó tagozatban jelentősen megnövekedtek az osztálylétszámok, így az elvégzendő feladatok is. Ennek megoldására bevezetésre kerül a tantárgycsoportos oktatás, ami egy régi, de mégis új módszer, ami ugyanabban az időintervallumban hatékonyabb munkavégzést eredményez. Minden alsós osztály két osztályfőnököt kap, és a tanárok azt a tárgyat tartják, amiben a legképzettebbek, míg a délutáni napközis csoportban felváltva dolgoznak. Az első osztályban Csurgainé Töreki Mariann, Pósné Kis Marietta huszonnyolc kisdiákkal indítja az évet, akik, mint az igazgató megjegyezte, nagyon stramm gyerekek, máris szépen szerepeltek a tanévnyitón. A második osztályban Gyengéné Csöngei Éva és Vizi Katalin szintén huszonnyolc tanuló osztályfőnöki teendőit látja el. A harmadikosok az iskola harminchárom fős legnagyobb létszámával Bódainé Csákvári Regina és Szabó Nikolett, míg a negyedikesek harmincfős osztálylétszámával Csongrádiné Nyárs Beáta és Mészáros Csilla dolgozik.

Az ötödikesek osztályfőnöke Gyenes Viktor, aki szakmai munkáját Cs. Marton Líviával megosztva végzi. A hatodik osztályban Ferenczi Tamás, a hetedikben Molnár-Győri Ágota az osztályfőnök, a végzős osztályt Bokor Lívia viszi a nyolcadik osztály befejezéséig.

További változás, hogy Cs. Marton Lívia, aki eddig a hetedik és nyolcadik osztályban tanította az angol nyelvet, az idei évtől már az ötödik és hatodik osztályban kezd foglalkozni diákokkal. A munkában Szabó Nikolettet váltotta, akinek bár tanítói munkája megszaporodott, a negyedik osztályosoknak ő tanítja az angol nyelvet.

Az eddig már megszokott tanulmányi versenyeket az idén is megszervezik, például a rajz és olvasási versenyek biztosan lesznek. Januárban már másodszor indítják útjára az országos angol versenyt, melynek döntőjét május környékén a Kinizsi iskolában tartják. Az iskolások és az óvodások körében fővárosi színészek három-három drámapedagógiai foglalkozást tartanak TÁMOP program keretében. A Bakony Zrt.-vel közösen folyamatban van az Erdei iskola szervezése. A gyerekek képzőművész, kézimunka, néptánc, angol, földrajz és kosárlabda szakkörök munkájában vehetnek részt, tanulhatnak továbbá csecsemőápolási és elsősegély-nyújtási ismereteket, és hittant.

Az idei tanévben harmadik alkalommal rendezik meg a szakmai napot, melyre a térség pedagógusait várják.

Arra a kérdésre, hogy volt-e problémájuk a tankönyvosztással kapcsolatosan, azt válaszolta, hogy semmi ilyen nem fordult elő. A szokásos módon és terjesztőkkel dolgoznak, ragaszkodnak a már bejáratott rendszerhez. Az iskola az Apáczai Kiadóval áll szerződésben, az ő könyveit vásárolja és a manapság oly magas tankönyvárak mellett méltányosnak találják áraikat. Az Apáczai Kiadó pedig cserébe pingpongasztalt és sporteszközöket is ajándékozott az iskolának.

Sörösné Kolonics Erzsébet

Kinizsi Pál Általános Iskola, Nagyalásony

Kapcsolódó link:
Ovisok az iskolában
Napközis tábor 2011

 
IWIW megosztásFacebookTwitter

Csak regisztrált tagok szólhatnak hozzá!

Kereső

Legfrissebb fotók

Galéria

Belépés

Most Online

Nincs

Regisztráltak

Statisztika

Regisztrált tagok : 14687
Utoljára regisztrált : Gabapentino247
Ma : 0 új regisztrált
A héten : 0 új regisztrált
A hónapban : 0 új regisztrált

Kapcsolat