Polányi Passió

Hitélet

Ha pünkösd, akkor tizenkét éve Magyarpolányi Passió. Egyre nagyobb térségben terjed el a Magyarpolányi Passió ismerete és szeretete, egyre több az évente visszajáró vendég. Mindig találkozok itt régi, távoli ismerősökkel. Mi is immár második éve járunk vissza, hogy csodáljuk a helyiek minden részletre kiterjedő figyelmét, aprólékosan kidolgozott mozdulataikat, melyet a szeretet vezérel Isten és az embertárs iránt.

 

Egykori ajkai káplánként több szereplőt ismerek, akik beláttattak a kulisszák mögé. Így tudom, hogy milyen felkészülés előzi meg a nagyon profi, de amatőr színészekből álló majd 150 fős csapat munkáját. Igazából nem is színészek, hanem helyi és környékbeli lakosok, akik viszont nagy hűségesen adják vissza a Mester szenvedését és tanításának egyes részleteit. Az egyetlen profi színész Keresztes János színművész, aki végtelen átéléssel alakítja Krisztus Urunkat.

Csodálatos zenével átitatott, elmélkedő filozofikus előadás, amely mélységeiben ragadja meg az ember lelkét. Ötvözi magában a teátrális megjelenést, a szívbe markoló szenvedést, a lelket emelő Isten-közelség érzését, amelyet biztos elősegít a szenzációs helyszínválasztás. Ugyanakkor egyiket sem viszi túlzásba, mértéket tart finom érzékkel.

Csak ajánlani tudom mindenkinek, aki nem látta, hogy menjen el, nézze meg, nyitott szívvel, lélekkel, rezonáljon szívében a mottó: ha hiszitek, amit nem láttok, meglátjátok azt, amiben hittetek.

Árus-Kovács Gábor
Fotók: Szücs Tamás

Képbeszámolónk:


 
IWIW megosztásFacebookTwitter

Csak regisztrált tagok szólhatnak hozzá!

Kereső

Legfrissebb fotók

Galéria

Belépés

Most Online

Nincs

Regisztráltak

Statisztika

Regisztrált tagok : 14683
Utoljára regisztrált : owizanoz
Ma : 0 új regisztrált
A héten : 0 új regisztrált
A hónapban : 0 új regisztrált

Kapcsolat