A templomfelújításról

Hitélet

A Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Hivatal (MVH) Új Magyarország Vidékfejlesztési Program (ÚMVP) keretében 9.563.828 forintot nyertünk utófinanszírozással a nagyalásonyi evangélikus templom felújítására.


Ez az összeg azokra a munkálatokra elegendő, amik a vizesedés megszüntetését jelentik. Tételesen:
Belső elválasztófalak és padok elbontása, az oltár és a szószék leszerelése (amennyiben szükséges), mázas kerámia lap és linóleum, valamint az aljzatbeton elbontása, kihordása, 30-40 cm mély tükör kiszedés, a falakon lévő vakolat leverése 1,7-1,8 méter magasságban kívül és belül, szellőztető-párologtató vakolat felhordása, homlokzat színezés javítása, szűrőkavics ágyazat beterítése, vasalt aljzatbeton elkészítése, a falak mellett körben lyukacsos téglaburkolat készítése belül, klinkerlap burkolat elkészítése, bejárati ajtók felújítása (festés, mázolás), a templom körül szivárgó árok ásása és megfelelő lejtéssel beton folyóka kialakítása, ezután draincsövezés, geotextília borítással szűrőkavics réteg betöltése, szellőző vakolat felhordása, homlokzat-színezés javítása és térburkolások.

Amennyire most látjuk, a „lepapírozás” után nyáron történhetnek majd a tényleges munkálatok, és az ősz derekán tartanánk a hálaadó istentiszteletet.
Addig azonban sok munka vár ránk Alásonyban. Így kérjük egyfelől imádságaikat, másfelől a vállalkozó szelleműek kétkezi munkáját majd a különböző feladatoknál, harmadrészt pedig adományaikat. Alásonyban élőkét, innen elszármazottakét, és mindenkiét, aki bármilyen kis összeggel is tud nekünk segíteni, hogy Isten házában méltóképpen ünnepelhessünk majd mindig.

Készpénzben Berecz Sándorné alásonyi pénztárosnál és Pethő Judit lelkésznél lehet adakozni, banki átutalással pedig a Szentgál és Vidéke Takaréknál lévő számlánkra:


73600125-16208788


(kérjük, hogy ebben az esetben a közleménybe írják a „templomfelújítás” megjelölést).

A megnyert pályázati összeg önmagában sem a teljes összege annak, amire pályáztunk, ezen kívül már merültek fel további fontos feladatok (a villamosvezeték-hálózat felújítása, ablakcsere, esetlegesen új padok készítése, stb.), valamint a munkák közben jöhet még „zsákbamacska”, amit nem láthatunk előre. Egyrészt ezért kérjük az adakozást, másfelől természetesen azért, hogy a saját templomunkban a saját pénzünk is legyen benne, ne csak másoké.
Isten nem azt fogja kérdezni, hogy milyen sokat tudunk adni, hanem hogy a saját pénztárcánk erejéhez képest lépünk-e. Amit össze tudunk adni, azt fogja ő majd csodájával kipótolni. Attól pedig se a pénztárost, se a könyvelőt ne féltsék, hogy például minden hónapban fizetnének kevesebb összeget! Például a kevés pénzből egyszerre sok 5.000 forint, de öt hónapban 1.000-1.000 forint már nem annyira nagy áldozat.
Mindent köszönünk szépen előre is!


A gyülekezet nevében: Pethő Judit lelkész


 
IWIW megosztásFacebookTwitter

Csak regisztrált tagok szólhatnak hozzá!

Kereső

Legfrissebb fotók

Galéria

Belépés

Most Online

Nincs

Regisztráltak

Statisztika

Regisztrált tagok : 14683
Utoljára regisztrált : owizanoz
Ma : 0 új regisztrált
A héten : 0 új regisztrált
A hónapban : 0 új regisztrált

Kapcsolat