Kerekesszékes passiókörút

Hitélet

A húsvét előtti időszakban a Magyarországi Evangélikus Ifjúsági Szövetség (MEVISZ) Bárka szakcsoportja 2003 óta minden évben más-más vidéki gyülekezetekben jeleníti meg Jézus szenvedéstörténetét. Idén a nagyalásonyi evangélikus templomban is részesei lehettünk előadásuknak. A templomokban bemutatott passió attól különleges, hogy azt tolószékben ülő fiatalok önkéntes segítőikkel adják elő. Talán nem kellene ezt különlegesnek tartanunk.

 

A MEVISZ célja a hátrányos helyzetű, sérült emberek támogatása, a társadalom és az egyház közösségeibe való beilleszkedésük elősegítése. Ennek a tevékenységnek egy része a húsvéti passiókörút, melynek során minden évben egy kisebb környéket járnak be. Az idén választásuk Veszprém megyére esett, ahol a nagyhéten a jeleneteket naponta más településen adják elő. Az előadássorozat virágvasárnap kezdődött Ajkán, majd Pápa, Takácsi, Marcaltő (művelődési ház) és Nagysimony evangélikus templomai után a nagyalásonyi evangélikus templomba is megérkeztek a fiatalok. Az előadások lezárására nagypénteken, a zuglói evangélikus templomban került sor.

A kerekesszékes fiatalok a templom padsorai között közlekedve egészséges társaik segítségével, az oltár előtti szűk helyen adták elő a bibliai szövegek alapján közösen összeállított párbeszédeiket, dalaikat. A díszletet a helyszín adta, egyszerű jelmezeikben és kellékeikkel a szokatlan szereplők mégis maradandó lelki élményt nyújtottak nekünk mindannyiunknak, akik résztvevőként jelen voltunk. Jézus keresztre feszítésének és feltámadásának előadásával felhívták arra is a figyelmünket, hogy megértőbbeknek, elfogadóbbaknak, segítőkészebbeknek kell lennünk azokkal, akik erre rászorulnak. Mert ez így természetes.

Sörösné Kolonics Erzsébet

 

NagyOn TV:
Mozgássérült passió

Kapcsolódó linkek:
Nagyalásony - Dabrony - Nemesszalók Társult Evangélikus Egyházközség
Magyarországi Evangélikus Ifjúsági Szövetség

Letölthető fájl:
Passió 2011.

 

 

Fotók: Sörös Ferenc, S. K. Zsóka


 
IWIW megosztásFacebookTwitter

Csak regisztrált tagok szólhatnak hozzá!

Kereső

Legfrissebb fotók

Galéria

Belépés

Most Online

Nincs

Regisztráltak

Statisztika

Regisztrált tagok : 14687
Utoljára regisztrált : Gabapentino247
Ma : 0 új regisztrált
A héten : 0 új regisztrált
A hónapban : 0 új regisztrált

Kapcsolat