Mézeskalácssütő verseny

Hagyományteremtés

Itt a karácsony!

Elődünk, Beliczay Imre mézeskalácssütő mester példáján felbuzdulva a Nagyalásony Online munkatársai mézeskalácssütő verseny lebonyolításába vágták a fejszéjüket. Várjuk a vállalkozó szellemű asszonyok, lányok alkotásait, hogy zsűrink a három legjobbat választhassa ki közülük!

Ha már úgyis itt a karácsony, és van is nekünk egy híres szülöttünk, aki – mint tudjuk, – mézeskalácssütéssel alapozta meg saját és családja hírnevét, mi tarthat vissza bennünket attól, hogy tiszteletére megmérettessük magunkat a mézeskalácssütés tudományában? Ezért aztán, miután kellőképpen kikutattuk – ezt bevallom, leginkább Szücs Tamás tette – , és megosztottuk Önökkel Beliczay Imre múltját, nem lévén más egyéb dolgunk, hát szervezkedésbe fogtunk. Ez így teljesen nem is igaz, hiszen tudtuk mi már menetközben is, hogy a mézeskalácssütést semmi esetre sem szabad kihagyni abból a repoertoárból, amit a nagy előd felbukkanásával ötletekként megfogalmaztunk, azért ez ügyben egy ideig sikerült titkolóznunk.

Mézes sütik

Most, hogy a titokról a fátyol fellebbent, örömmel tudatjuk, hogy meghirdetjük Karácsonyi "Mézes-Mázos" címmel Nagyalásony első mézeskalácssütő versenyét. Fontos hangsúlyozni, hogy első, merthogy reményeink szerint hagyományt teremtünk, és az elkövetkezendő években több ilyesmi rendezvényünk lesz. Mi több, már az idén továbbálmodtuk, s nemcsak az anyukáknak, nagymamáknak kínáljuk fel a szép karácsonyi témában történő alkotás lehetőségét, hanem – Bokor Lívia ötletével és lebonyolításában – gyermekeiknek és unokáiknak is, ugyanis a mézeskalácssütő versennyel egyidejűleg az óvódások és az iskolások számára a rajzversenyt hirdettünk. Bízunk benne, hogy a gyerekek szabadon engedik fantáziájukat és remekbe szabott rajzok születnek mézeskalács ügyben. Elképzeléseinkben megnyertük Csöngei Gábor polgármester támogatását, aki a verseny fővédnökeként nyitja meg rendezvényünket.

Mézeskalácsot sütni pedig mindenki tud, mondta volt egyik falubelink. Merthogy ez egy nagyon egyszerű recept. Nos, hamarosan meglátjuk. A legszebb és legízletesebb mézeskalács kiválasztásához várjuk az egyszerű és kevésbé egyszerű megoldásokat egyaránt. Biztos vagyok benne, hogy a falubeli és környékbeli asszonyok ötletességében ügyességében nem fogunk csalódni. Várjuk tehát az alkotásokat!

Sörösné Kolonics Erzsébet

 

A felhívás:

Meghívó a Karácsonyi

Kapcsolódó link:
Nagyalásony szülötte: Beliczay Imre


 
IWIW megosztásFacebookTwitter

Csak regisztrált tagok szólhatnak hozzá!

Kereső

Legfrissebb fotók

Galéria

Belépés

Most Online

Nincs

Regisztráltak

Statisztika

Regisztrált tagok : 14686
Utoljára regisztrált : apisycuj
Ma : 0 új regisztrált
A héten : 0 új regisztrált
A hónapban : 0 új regisztrált

Kapcsolat