Zene, tánc és egy jó csapat kell

Arcok

A country zenére táncolt linedance egyre népszerűbb. Nagyalásonyban is részesei voltunk egy ilyen bulinak augusztusban, amikor a Vati Fiúk Country Club és a külsővati Linedance Group több hasonló klub meghívásával nálunk tartotta szülinapi buliját. Kálmán Györgyné, Ági és lányával Mónikával Nagyalásonyban is elindított egy ilyen táncos kezdeményezést. Ennek okáról faggattuk.

- Milyen táncos múltad van?
- Igazából semmilyen, ha a gyerekkori pár év néptáncos múltamat nem számítom. Viszont mindig szerettem táncolni, ha volt rá lehetőségem, ezeket ki is szoktam használni. Sajnos az ilyen típusú rendezvények egyre ritkábbak.

- Hogyan ismerted meg?
- A country tánccal tavaly nyáron Spanyolországban találkoztam először, ahol a szállodában velünk együtt nyaraló amerikaiak táncolták. Már ott nagyon megtetszett, de még nem tudtam, hogy mi is ez valójában. Hazaérkezésünk után az interneten kerestem rá, és nagy örömömre az országban több amatőr tánccsoportot találtam, akik a linedance-t népszerűsítik, köztük a külsővati lányokat. Ezután már csak a kapcsolatot kellett felvenni velük, és azóta rendszeresen részt veszünk a próbákon.

- Miért gondoltad, hogy Nagyalásonyban is kell egy ilyen csapat?
- Ennek lehetne az egyszerű magyarázata, hogy itt a faluban nem volt senki a lányomon, Mónikán kívül, akivel együtt tudtam volna táncolni. Persze a válasz sokkal összetettebb. Röviden a legfontosabb, hogy szeretném ezt a rendkívüli élményt megosztani mindenkivel, aki nyitott rá.

- Milyen a fogadtatás?
- Nagy örömömre többen is vannak, akik nagy lelkesedéssel kapcsolódtak hozzánk. Kihasználom a lehetőséget és itt is megjegyzem, akik még csak most szereznek róla tudomást, vagy eddig még gondolkodtak rajta, ne habozzanak! Ebben a csapatban mindenki kezdő, most a legkönnyebb megtanulni a lépéseket.

- Milyen célt tűztetek magatok elé?
- Elsősorban, hogy mindenki jól érezze magát. Nem mellékesen egy ilyen csoportnak hatalmas közösségformáló ereje lehet, ami sajnos ebben a rohanó világban, így itt Nagyalásonyban is, ritka. Ezért én nagyon szeretném, ha lenne a faluban olyan közös érdeklődési kör, ami közelebb hozza egymáshoz az embereket. Akár a zene és a tánc segítségével. A távolabbi célokat együtt fogjunk kitűzni magunk elé.

- Van már nevetek?
- A végére egy nehéz kérdés? Velem együtt a csoport tagjai is minden erejüket összeszedve gondolkodnak rajta. Biztos vagyok benne, hogy hamarosan erre is megtaláljuk a legjobb megoldást.

Bokor Lívia

 

Képbeszámoló a próbáról:

 

Kapcsolódó linkek:
Country és linedance Nagyalásonyban
Kettős szülinapi buli


 
IWIW megosztásFacebookTwitter

Csak regisztrált tagok szólhatnak hozzá!

Kereső

Legfrissebb fotók

Galéria

Belépés

Most Online

Nincs

Regisztráltak

Statisztika

Regisztrált tagok : 14686
Utoljára regisztrált : apisycuj
Ma : 0 új regisztrált
A héten : 0 új regisztrált
A hónapban : 0 új regisztrált

Kapcsolat